Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två lastbilar i krock på E6 – stor trafikpåverkan

Två lastbilar har krockat på E6 vid Rollsbo norr om Kungälv. I samband med smällen träffades en personbil av någon form av bråte från den ena lastbilen. Men enligt polisen ska ingen person ha skadats.

Larmet kom vid 13.15 på torsdagen. Räddningstjänst, vägassistans och polis larmades till platsen. Vägen var initialt helt avstängd i södergående riktning men strax före 14-tiden öppnades ett körfält.

– Det fanns mycket skräp på vägen, delar från lastbilar som man har fått städa upp, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten.

På bilderna från platsen ser man två lastbilar, en med skador på fronten och den andra med skador på sidan.

Enligt SOS Alarm behövde ingen uppsöka vård. Enligt polisen kommer den ena lastbilen bärgas, vägen är därför fortsatt delvis avstängd.

– Sen har det flugit av någon del av lastbilen under kollisionen som har träffat en personbil, så den kommer också att bärgas. Men det ska inte vara några personskador som tur är, säger Jenny Widén vid polisen.

Strax efter 16 var bärgningsarbetet avklarat och räddningstjänsten hade lämnat platsen. Det var dock fortsatta köer på grund av olyckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.