Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Två lastbilar i krock på E45 – sand på vägen

Två lastbilar krockade på E45 norr om Lödöse på fredagsmorgonen, vilket ledde till stora störningar i trafiken. Last spreds över stora delar av vägen.

Det var vid 07:30-tiden på fredagsmorgonen som polisen fick larm om olyckan, som inträffade på E45 cirka två kilometer norr om Lödöse, mellan Göta-rondellen och Nygårdsmotet.

– Där har vi en olycka i södergående riktning där två lastbilar är inblandade, säger polises presstalesperson Ulla Brehm och fortsätter:

Blockerade vägen

– Enligt de initiala uppgifterna ska det inte vara några personskador, men det är stor oreda på platsen. Den ena lastbilen ligger och blockerar hela vägen.

Enligt Räddningstjänsten var det en cementbil och en lastbil som krockade.

Last utspridd över vägen

– Cementbilen ska ha kört in i en lastbil och lastbilens last är utspridd över hela vägen, säger Jörgen Simonsson på Räddningstjänsten.

Lasten visade sig senare bestå av sand. Vid 08:30-tiden började trafiken släppas på, men Räddningstjänsten arbetade kvar på platsen.

TTELA:s fotograf rapporterar dock vid halv tio-tiden att det är helt stopp i trafiken söderut på grund av bärgningsarbeten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.