Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Två lastbilar i krock – kvinna till sjukhus

Två tunga lastbilar krockade i Bollebygd under måndagen och orsakade totalstopp på en länsväg i närheten av riksväg 40. Båda lastbilarna låg i varsitt dike, enligt polisen, och vägen kommer att vara fortsatt avstängd under resten av måndagen.

Det var vid 11.15-tiden under måndagen som polisen larmades om en olycka i Bollebygd. Två lastbilar hade krockat på Hyssnavägen, två kilometer från riksväg 40.

– De ligger i varsitt dike. Förarna är ute ur lastbilarna, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Kvinna till sjukhus

Det var inledningsvis oklart om någon av förarna hade ådragit sig några skador, berättade Thomas Fuxborg. Senare under dagen bekräftade SOS Alarm att en person hade förts till sjukhus.

– Det var två lastbilschaufförer, den ena en kvinna. Hon fördes till sjukhus med oklara skador. Den andra chauffören har jag inga uppgifter om, säger Thomas Fuxborg.

Ett bärgningsarbete

Räddningstjänsten på platsen berättade att det rör sig om två tunga lastbilar med släp. Olyckan orsakade inledningsvis totalstopp på Hyssnavägen, och bärgningen av lastbilarna skulle visa sig vara mer komplicerad än vad man från början tänkt.

– Vägen kommer troligtvis att vara avstängd hela dagen, för de här ekipagen har på något sätt krokat ihop sig med varandra. Det är prognosen nu, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.