Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två lastbilar har kolliderat - en läcker jetbränsle

En person har förts till sjukhus efter att två lastbilar krockat på riksväg 40 i närheten av Ulricehamn på tisdagen. Ett av fordonen var lastat med jetbränsle som började läcka ut efter olyckan. – En av lastbilarna gått av vägen och ligger på sidan, säger polisens Stefan Gustafsson.

Olyckan inträffade vid 14.55 i höjd med Rönnåsen på tisdagen. En av de två lastbilsförarna har körts med ambulans till Borås sjukhus. Hur allvarliga skadorna är, är i nuläget oklart. 

En av lastbilarna i olyckan var lastad med vad som klassas som farligt gods.

– Det finns uppgifter om att ett släp läcker flygfotogen som räddningstjänsten jämställer med diesel, vilket med andra ord inte låter så farligt utan i huvudsak kräver sanering, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Utsläppet av flygfotogen, eller jetbränsle som det också kallas, är dock ett större sådant.  

Vägen stängdes av vid olycksplatsen, och trafiken kommer att ledas om via gamla riksväg 40 under räddningsarbetet. Det arbetet beräknas pågå under ett antal timmar, enligt polisen. 

Borås tidning rapporterar att jetbränsleläckan ska ha skett då det revs upp ett stort hål i tanken när lastbilarna körde ihop.  Hela tanken på totalt runt 13 kubikmeter bränsle har nu runnit ut. 

– Det är mycket och ganska allvarligt. Miljö och hälsa från Ulricehamns kommun, ett företag som är experter på sanering och Trafikverket är inblandade just nu, säger Markus Bodén, biträdande stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till Borås Tidning.

– Vi vill fånga upp det så snabbt som möjligt så att det inte hamnar i dagvattnet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.