Två gripna i lång polisjakt

Två personer har gripits efter en längre polisjakt efter ett inbrottsförsök på ett apotek i Lerum. Jakten gick till Lödöse där de misstänkta ska ha sprungit iväg innan de greps av polis.
– De har lämnat bilen och sprungit iväg. Vi söker med hund och har ganska många enheter på plats, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr, under jakten.

ANNONS
|

Det var vid 05:37 på måndagsmorgonen som larmet om ett inbrott kom. Två personer hade tagit sig in på ett apotek i Lerum och larmet gick.

De stack från platsen, och en polisjakt, där en mängd polisbilar körde efter de misstänkta, startade.

Jakten gick mot Hisingen, via Marieholmsmotet, vidare mot Hjällbo, mot Gamlestan, ut på E45 igen och vidare till Lödöse.

Greps efter sök med hund

Väl i Lödöse fortsatte polisjakten till fots.

– De har lämnat bilen till fots och sprungit iväg. Vi söker med hund och har ganska många enheter på plats, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Med hjälp av hundsöket lyckades polisen hitta de misstänkta personerna.

ANNONS

– Vi fick träff i söket och kunde säkra och gripa på personer i någon slags barack, säger han.

Ingen person ska ha skadats vid jakten eller vid gripandet.

Det är i nuläget oklart om personerna fick med sig något vid inbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS