Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två gripna efter inbrott i vindkraftverk

När ett inbrottslarm gick vid ett vindkraftverk i Lilla Edet under natten kallades polis till platsen. Två misstänkta tjuvar kunde gripas efter en biljakt som slutade vid en spikmatta.

Det var vid 01.32 som polis och väktare larmades till ett vindkraftverk i Lilla Edets kommun efter ett inbrottsförsök. Väktare, som är först på plats, får då syn på en bil som lämnar platsen. Polis inleder då en jakt efter bilen.

– Den gick ett par kilometer först på grusvägar och sedan ut på en stor väg, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Jakten fick dock ett abrupt slut när bilen körde över en spikmatta på länsväg 2025.

Oklart stöldgods

I bilen finns två personer, en man och en kvinna, som båda grips misstänkta för bland annat inbrott på vindkraftverket.

– Det är lite oklart vad som är stulet när det gäller inbrottet på vindkraftverket. De tog sig in i containrar som tillhör vindkraftverket, men vi hittade annat gods i bilen som var stöldgods som inte kom därifrån. Även bilen var och stulen och falskskyltad, säger Morten Gunneng.

Mannen som är i 25-årsåldern misstänks nu för bland annat försök till stöld, häleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylla. Kvinnan, som är i 18-årsåldern, misstänks för bland annat försök till stöld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.