Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två bilar i krock – stopp på riksväg 40

Två personbilar krockade i Rångedala utanför Ulricehamn på söndagskvällen. Tre vuxna och två barn var inblandade i olyckan, men bara en förare har tagits till sjukhus. Riksväg 40 in mot Borås är avstängd, enligt räddningstjänsten.

Strax innan halv åtta på söndagskvällen kom larmet om att en trafikolycka har inträffat på riksväg 40 vid Rångedala i höjd med Ulricehamn. Inledningsvis fanns såväl polis, räddningstjänst och flera ambulanser på plats.

– De initiala uppgifterna som jag har är att det ska röra sig om tre vuxna och två barn som är involverade i olyckan, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund valde under insatsen att stoppa trafiken helt på riksväg 40 in mot Borås.

– Det var två personbilar som krockade med varandra. Två vuxna och två barn undkom skador och kunde med hjälp av polis och taxi ta sig i från olycksplatsen. Den tredje personen har förts till sjukhus för undersökning, säger Per Fagersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Enligt Fägersten har både ambulanser och räddningstjänst lämnat platsen. Polispatrull finns kvar tills dess att bärgningen är slutförd. Hur länge trafiken kommer vara påverkad är ännu oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.