Två bilar i frontalkrock – tät dimma

Två bilar kolliderade norr om Romelanda på onsdagskvällen. Ambulans larmades till platsen, men ingen behövde föras med till sjukhus.
– Det är två bilar som ska ha frontalkrockat, säger Göran Andtbacka, räddningschef i beredskap.

ANNONS
|

Strax innan klockan 22 på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på Romelandavägen norr om Romelanda.

– Det är två bilar som ska ha frontalkrockat. Men det ska inte ha smällt värre än att de har kunnat ta sig ur bilarna, säger Göran Andtbacka, räddningschef i beredskap vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Två ambulanser larmades till platsen. De två personerna som var inblandade i olyckan var dock talbara när räddningstjänsten anlände och ingen av dem behövde följa med till sjukhus.

Under onsdagskvällen har det varit tät dimma på flera håll i Västra Götaland och Göran Andtbacka säger att dimman troligen låg bakom olyckan.

ANNONS

– Det är jättedimmigt på platsen. Räddningstjänsten varnade ambulansen att köra sakta på radion så att de inte skulle köra in i olyckan. Så det är nog en god gissning att de helt enkelt inte har sett varandra, säger han.

De två bilarna bärgades från platsen efter olyckan. Vid 23-tiden kunde räddningstjänsten lämna och vägen öppnade för trafik igen.

ANNONS