Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra personer har förts till Näl under torsdagen efter en frontalkrock. Bild: Stefan Bennhage
Fyra personer har förts till Näl under torsdagen efter en frontalkrock. Bild: Stefan Bennhage

Två bilar i frontalkrock – kvinna kämpar för sitt liv

Vid halv åtta krockade två bilar väg 172 i Färgelanda. De inblandade personerna satt fast i bilarna och behövde klippas ur. En av de inblandade har fått livshotande skador.

Fyra personer var inblandade i olyckan, som ska ha inträffat i hög hastighet.

– Det är två bilar som har kolliderat i höjd med Ellenö, möjlig frontalkrock, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Han uppger att det färdades två kvinnor och ett mindre barn i den ena bilen. Den andra kördes av en man utan passagerare.

Ett stort räddningspådrag larmades till platsen. Någon eller några av de inblandade satt fast efter olyckan och räddningstjänsten fick rycka ut med en specialenhet för klippa upp bilarna.

Efter ett lyckat räddningsarbete kunde samtliga inblandade föras till Näl med ambulans.

"Livshotande skador"

– En av kvinnorna har livshotande skador. Den andra kvinnan och mannens skadeläge är allvarligt men stabilt. Barnet har ett oklart skadeläge och är kvar för observation, meddelar Hanna Olsson, NU-sjukvårdens presstjänst, strax före halv elva på torsdagsförmiddagen.

Under eftermiddagen meddelar polisen att läget fortfarande är allvarligt för kvinnan med livshotande skador. Händelsen kommer att utredas.

– Bilarna har tagits i beslag, de hade frontat och det är allvarligt. Vi har inte kunnat höra någon än, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.