Två anhållna för mordförsök – körde på en person

Initialt larmades polis och ambulans om en trafikolycka i Falköping, där en man i 20-årsåldern blivit påkörd. Senare uppgifter pekar på att det hela kan ha varit avsiktligt av bilisten. Två personer är nu anhållna misstänkta för mordförsök.

ANNONS

Polisen fick larmet om en trafikolycka klockan 22.17 på torsdagskvällen. En man i 20-årsåldern hade då blivit påkörd av en personbil på Wetterlinsgatan i centrala Falköping.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, det är inte känt hur allvarliga skador han fått.

När polisen tittade närmare på händelsen framkom dock uppgifter om att det kanske inte alls rört sig om en olycka. I stället misstänker man nu att det varit avsiktligt.

– Det finns uppgifter som talar för det. Vi har startat en utredning om försök till mord, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Skulle passera vägen

Exakt vilka uppgifter det handlar om kan polisen inte gå in på i nuläget.

ANNONS

– Vi håller på och utreder det nu. Påkörningen ska ha skett när målsägaren försökte passera vägen.

Bilen tagen i beslag

Polisen har gripit två personer. De anhölls under natten, misstänkta för försök till mord.

– Det aktuella fordonet är taget i beslag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS