Två anhållna efter flertal anlagda bränder

Flera bränder omkring Vara de senaste dagarna har gjort att polisen satt in extra resurser i området. I natt brann det igen – på tre olika ställen. Två personer har tagits in på förhör och sedermera anhållits efter att ha påträffats vid en av brottsplatserna.

ANNONS
|

Det var vid halv två tiden under natten till onsdag som polisen fick ett larm om att det brann på Västra skolan i Vara.

– Någon form av vätska har hällts på fasaden och man har försökt tända på. Det finns inga personskador rapporterade utan det var en mindre brand, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstänkt för brottet som rubriceras som mordbrand.

Roger Olofsson är lokalt stationsbefäl i Skaraborg och berättar att ytterligare bränder ägt rum.

– Det var en tidigare brand under kvällen också klockan 20.54 på tisdagen. Det var ett skjul vid en skola i Vedum som brann där och senare även ett ödehus i Trässberg, säger han.

ANNONS

Två bränder vid två olika skolor och ett ödehus har alltså brunnit under det senaste dygnet.

Industribyggnad brann ner

Under gårdagsnatten upptäckte en förbipasserande polispatrull en brand i en industribyggnad i Vedum. Trots att räddningstjänsten var snabbt på plats gick byggnaden inte att rädda utan brann ner till grunden.

Några timmar senare brann även en klubbstuga i området.

– Det har ju varit ett antal bränder i området men det är fortfarande oklart om det rör sig om en gärningsman eller flera, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

LÄS MER:Flera småbränder tros ha ett samband

Två personer anhållna

Enligt Lars Johansson, utredare på grova brottsenheten, så handlar det totalt om åtta bränder i området sedan i fredags som klassas som mordbränder.

– Vi har hämtat in två personer för förhör efter att de har påträffats i närheten på en av de misstänkta brottsplatserna. Vi kommer att höra dem och sedan kommer vi ta det därifrån, säger han.

De två personerna har nu anhållits men är i dagsläget endast misstänkta för en av bränderna.

– De togs in till förhör i går kväll och blev sedermera anhållna misstänkta för branden vid Vedum skola, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

En av männen är i 20-årsåldern och den andra i 25-årsåldern.

ANNONS

– De satt i förhör under tiden som en annan brand i området ägde rum. Det brann ju i både Lidköping och Vara under natten. Den branden som de här två påträffades vid var vid Vedum skola som ägde rum strax innan klockan nio i går kväll, säger han.

Enligt Lars Johansson är de bägge männen i nuläget misstänkta för mordbrand.

En rubricering som kan komma att ändras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS