Två anhållna efter bränderna i Trollhättan

Ett parkeringshus, flera radhus och ett stort antal bilar sattes i brand i Trollhättan under natten. Nu har polisen gripit två män i 20-årsåldern. Båda sitter anhållna, misstänkta för grov mordbrand.

ANNONS
|

Det första larmet om en brand kom in till SOS Alarm vid 22.20-tiden på torsdagskvällen. Bara minuter senare kom ytterligare ett, och så fortsatte det.

Bränder hade brutit ut i både bilar och byggnader, och på olika platser i Trollhättan.

Flera vittnen har sett unga personer springa från brandhärdarna och polisen misstänker nu att det rör sig om en samordnad attack i staden.

Polisen har under fredagen förstärkt sin närvaro i staden, och man har bland annat knackat dörr och pratat med vittnen.

Kan inte utesluta fler gripna

Vid 21-tiden meddelade polisen att två män hade gripits och anhållits under eftermiddagen och kvällen. De båda männen, som greps under eftermiddagen och kvällen, är i 20-årsåldern och misstänks för grov mordbrand.

ANNONS

Enligt Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal, kan polisen inte utesluta att det blir fler personer gripna med koppling till händelser under torsdagskvällen.

– Vi har stor förståelse för det har skapat oro när Trollhätteborna vaknade upp till utbrända bilar, parkeringshus och radhus som stod i brand. Vår prioritet framåt, förutom det fortsatta utredningsarbetet, är att skapa trygghet. Det arbetet fortsätter under kvällen med ökad närvaro, samt även under helgen och de kommande dagarna, säger Jenny Wester.

Polisens rytteri kommer bland annat finnas på plats under lördagen och framåt.

LÄS MER:Trollhättebon Catharina Häll: ”Luktar rök i hela stan”

LÄS MER:Polisen om bränderna: Måste få ett stopp

LÄS MER:Fredrik vittne till branden i centrala Trollhättan: Det bara exploderade”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS