Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: JOAKIM ERIKSSON

Två 16-åringar anhållna för skjutningen i Borås

De två 16-åriga pojkarna som sköt en jämnårig pojke i Borås i fredags har nu anhållits. Enligt polisen ska de vara skolkamrater, och på måndagskvällen greps pojkarna under lugna omständigheter.

I fredags vid 12.30-tiden hörde allmänheten skott i området Frufällan norr om Borås. I området anträffades en skottskadad 16-årig pojke. Han var allvarligt skadad men inte livshotande, och hittades cirka 200 meter från platsen där han skjutits. Enligt Stina Frenning, förundersökningsledare polisområde Älvsborg, startade då ett intensivt polisarbete.

– Snabbt får vi klart för oss vilka de misstänkta gärningsmännen är då målsägaren kunde peka ut dem. De är skolkamrater, säger Stina Frenning.

Efter att han pekat ut dem så började polisen söka efter de två jämnåriga killarna. Pojkarna har sedan i fredags varit efterlysta och anhållna i sin frånvaro.

Vid halv åtta på måndagskvällen greps de två 16-åringarna utomhus i Borås. Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

LÄS MER: Ung man skjuten utanför Borås

Uppgifter: Sköts med hagelgevär

Aftonbladet har rapporterat om att 16-åringen ska ha tvingats klä av sig innan han blev skjuten med hagelgevär. Stina Frenning kan inte bekräfta att han var avklädd när han hittades.

Stämmer det att han skjutits av ett hagelgevär?

– Vilket vapen eller vilken ammunition han är skjuten med vill vi inte säga innan den tekniska undersökningen är gjord, säger Stina Frenning.

Hon menar att de vet väldigt lite om motivet, och att det är en stor del av utredningen.

– Det som sker nu är att det kommer att göras en stor teknisk undersökning, mycket saker ska analyseras, de anhållna ska förhöras, vittnen ska förhöras. Vi ska binda dem vid brottet. Förundersökningen kommer ta några månader för vi har ett stort pussel att lägga.

De två 16-åringarna är anhållna misstänkta för försök till mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.