Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läraren Nazir Amso begravs på torsdag. Bilden är från minnesstunden i förra veckan.

Trollhätteläraren begravs - skolan håller stängt

Kronans skola håller under torsdagen stängt. Anledningen är att personalen ska få möjlighet att närvara vid läraren Nazir Amsos begravning.

Matematikläraren Nazir Amso, 42, blev det tredje mordoffret vid Kronandåden i oktober. På torsdag hålls begravningen för honom, och skolledningen vill ge alla lärare möjlighet att närvara. "Nazir var en god vän och förebild för både personal och elever. Han lämnar oss i stor sorg och saknad", skriver kommunen på hemsidan.

Det ska ha varit när Nazir Amso försökte få den 21-årige gärningsmannen, Anton Lundin Pettersson, att ta av sig masken och lämna skolan som han blev svårt skuren i magen.

Läs också: Vi trodde att han snart skulle komma hem

Vid en minnesstund i torsdags deltog omkring 300 personer, däribland många kollegor och arbetskamrater från Kronan.

– Han fyllde en stor plats i skolan, nu är den sig inte lik längre. Alla är ledsna och hela skolan är nere. Han var liksom en ikon, sade läraren Caroline Roumi till Ttela i samband med minnesstunden.

– Han var ansvarsfull, plikttrogen, välkomnande och kunde vara både djup och lättsam. Han gick aldrig ifrån dig utan ett skratt. Han spred glädje både bland personal och elever på skolan, berättade it-teknikern Christian Castillo vid samma tillfälle.

Stängningen gäller hela Kronans skola. På fredag 18 december öppnar Kronan igen som vanligt.