Rånet avslutas med att bilkaparna körde in i en lyktstolpe. Arkivbild: TT
Rånet avslutas med att bilkaparna körde in i en lyktstolpe. Arkivbild: TT

Trio tog taxi – och rånade chaufför på bilen

En taxichaufför i Borås har blivit rånad på sin taxi och fått den kvaddad. Två gärningsmännen i den misstänkta trion har gripits, medan den tredje ännu är på fri fot.

ANNONS
|

Tjugo i tre på söndagsmorgonen fick polisen larm om ett rån på Hulta torg i Borås. En taxichaufför hade plockat upp tre personer i bilen, närturen tog en hotfull vändning. Passagerarna tvingade chauffören under hot att lämna i från sig bilen.

– Kort därefter hade de här personerna kört in i en stolpe. Kvinnan är förd till sjukhus och en man är inkommen med skador. Sedan har vi en tredje person som fortfarande är på fri fot, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Väst.

Tredje personen känd

De båda gripna är i 20-årsåldern respektive 30-årsåldern. Taxichauffören kände igen deras kumpan och även i förhör har det krupit fram uppgifter om den person som ännu är på fri fot.

ANNONS

– Den tredje gärningsmannen har vi namn på, så vi har gott hopp om att få tag på honom också.

Det är i nuläget oklart om den misstänkta trion använt sig av något tillhygge eller vapen för att fullborda rånet. Enligt Johan Josarp tillhör stölder av taxibilar inte vanligheterna bland de ärenden som polisen får in.

– Det är väl inte jättevanligt direkt, säger han.

ANNONS