Trehjulingar som sprider glädje

ANNONS
|

På lördagen rullan 35 motorcykelbilar, eller mikrobilar som det heter om man översätter direkt från engelskan, ofta med tre men även med fyra hjul, in och parkerade vid Bohusläns museum i Uddevalla, skriver Bohusläningen.

Erik och May-Ann Gjermundsen har nyligen startat en klubb hemma i Fredrikstad men har många vänner i den svenska föreningen, Mc-bilklubben, och var därför med på den årliga Trollhätteträffen där utflykten till Uddevalla var en av punkterna på programmet i helgen.

Att detta norska par hör till de verkligt inbitna förstår alla som får höra vad de gjorde sommaren 2013.

– Ja, vi tog en liten sväng ... en rutt mellan Times square i New York och Lincoln park i San Francisco. Det var 6000 kilometer, med anledning av att Lincoln highway, den första kust- till kustvägen, firade hundra år, säger Erik.

ANNONS

–Visst rönte det väldigt stor uppmärksamhet. Vår Messerschmitt blev som en liten maskot bland de andra större bilarna och det fanns folk som slog vad om hur länge vi skulle klara att vara kvar, säger May-Ann.

Henrik Carlsson berättar att det ofta var män som hade skaffat körkort för motorcykel i sin ungdom som fastnade för dessa, på sin tid billiga, fordon som kom efter andra världskriget.

–Det är lättare att ha tre Messerschmitt i garaget är tre Corvette. Det är också svårt att bli arg när man ser en sådan här bil. Istället blir man glad och det märks på alla som kommer fram när man är ute.

Och så finns det deltagare som kör Bond, och vi snackar inte om några hemliga agenter. Utan till exempel om Uddevallabon Lennart Carlsson som fick syn på sin första mc-bil, en Messerschmitt, när han körde buss för runt 40 år sedan.

–Jag fick se att den stod ute på en gård. Till slut frågade jag om det fanns möjlighet att köpa den. Sedan har det bara rullat på,

En hundralapp kostade fyndet 1975. Nu är välvårdade exemplar riktiga dyrgripar.

ANNONS