Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tre unga döda i våldsam trafikolycka i Bollebygd

Under natten till måndag meddelade polisen att tre tonåringar dött i en trafikolycka i Bollebygd. Bilen körde av vägen och kolliderade med ett träd. Anhöriga är underrättade.
– Det är tre unga personer, troligtvis hemmahörande i Sjuhärad, som avlidit i olyckan, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Det var vid 17.30-tiden på söndagen som en bil körde av vägen och kolliderade med ett träd på gamla riksväg 40. Efter krocken fattade bilen eld.

– Det var en ordentlig brand och vi hade räddningsstyrkor både från Borås och Bollebygd på plats, säger Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap i Bollebygd.

Räddningstjänsten var kvar vid olycksplatsen och bistod övrig blåljuspersonal. Vägen stängdes av helt i båda riktningarna.

Tre unga personer döda

Strax efter midnatt, under natten till måndag, meddelade polisen att tre personer, samtliga tonåringar, färdats i bilen.

– Det är tre unga personer, som avlidit i olyckan. Vi har inte kunnat identifiera personerna till fullo än, men är säkra på vilka det är, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Anhöriga till personerna har blivit underrättade.

Det är i nuläget okänt vad som orsakat olyckan, men polisen har påbörjat en förundersökning om vårdslöshet i trafik för att kunna utreda händelsen närmre.

Vid 10-tiden kunde polisen berätta att det var en flicka och två pojkar som omkommit i olyckan. Polisen kunde också bekräfta att de kommer från Sjuhäradtrakten.

Polisen har säkrat en film från bilen

Under förmiddagen fortsatte polisen med den tekniska undersökningen och samlade in vittnesmål kring händelsen. Bilen som tonåringarna åkte i fördes från platsen och ska undersökas vidare.

– Det är många frågor som ska besvaras, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

På måndagseftermiddagen berättade polisen att man säkrat en film inifrån bilen som visar en sekvens strax före kraschen.

– Vi har filmen i beslag, och hoppas att den ger oss information om vad som har hänt. Den kan bli en viktig del i utredningen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson, och tillägger:

– Men hur den har filmats och exakt vad den visar kan jag inte svara på just nu.

Med anledning av den allvarliga trafikolyckan har Svenska kyrkan öppnat församlingshemmet i Bollebygd, skriver kommunen på sin hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.