Tre till sjukhus efter krock med timmerbil

En flicka under 10 år är allvarligt skadad efter en trafikolycka på länsväg 1728 i Dalstorp. Enligt polisen krockade en personbil en timmerbil.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom strax innan 10 på onsdagsförmiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Enligt polisen krockade en personbil med en timmerbil.

– Två patienter är körda till sjukhus i ambulans och en har transporteras med ambulanshelikopter, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS Alarm, på förmiddagen.

Flicka allvarligt skadad

Tre personer har skadats i olyckan och transporterats till sjukhus, två av dem i markambulans och en i ambulanshelikopter till sjukhus i Borås.

– En flicka, under tio år har allvarliga skador och hennes tillstånd är allvarligt, säger Karolina Wikander på Södra Älvsborgs sjukhus presstjänst.

De två andra personerna som fördes till sjukhus, en till flicka under tio år och en man i 40-årsåldern, är lindrigt skadade och mår under omständigheterna bra.

ANNONS

Misstänks för drograttfylleri

En person misstänks för brott efter olyckan.

– En person är misstänkt för drograttfylleri i samband med olyckan. Man får genomgå en provtagning och sedan förhör, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Och enligt polisen kommer misstanken att ligga kvar fram tills dess att polisens alla prover har kommit tillbaka.

– Vi inväntar bland annat blodprovet, och det kan dröja flera veckor innan det kommer. Tills dess ligger brottsrubriceringen kvar, säger Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare i Borås.

ANNONS