Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tre skadade efter krock med traktor

Tre personer har körts i ambulans för vidare vård efter att en personbil under förmiddagen körde in i en traktor eller dess släp i Dalsland.
– En person är allvarligt skadad och två personer har drabbats av lindrigare skador, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors.

Larmet om olyckan ringdes in 09.48 på lördagsförmiddagen. Olyckan har inträffat längs väg 166 söder om Bäckefors i Bengtsfors kommun.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Räddningstjänst är framme och enligt de uppgifterna som jag har fått så ska en personbil har kört in i en traktor eller ett traktorsläp. En person befaras ha allvarliga skador och vägen är avstängd i båda riktningar, berättade Christian Rådén, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors vid 10-tiden.

Senare berättar Rådén att totalt tre personer har skadats i olyckan. En person som färdades i personbilen har körts till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan.

– Personen var vid medvetande när vi kom till platsen och kördes därefter i ambulans med allvarliga skador till sjukhus. En person som åkte med i traktorn och föraren av personbilen har körts till vårdcentralen i Bäckefors, säger Christian Råden.

Vid 10.50-tiden var hans uppskattning att vägen där olyckan inträffade skulle öppna upp för trafiken igen strax efter klockan 11.00.

– Polisen har tagit över avspärrningarna nu och personbilen ska bärgas, det borde vara klart inom 10-15 min, berättade Christian Råden.

Polisen presstalesman Stefan Gustafsson uppger att polisen kommer att utreda hur olyckan gick till och om någon av de iblandade parterna eventuellt begått något fel.

– I nuläget vet vi inte hur det har gått till och det är något som får utredas vidare, säger Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.