Tre sexuella ofredanden på festival

Natten mot fredagen anhölls en man misstänkt för sexuellt ofredande på två 17-åriga unga kvinnor på Hamnfestivalen i Arvika. Natten mot lördagen greps och anhölls ytterligare två män misstänkta för sexuella ofredanden vid samma festival.

ANNONS
|

I torsdags gick två 17-åriga unga kvinnor i riktning mot entrén till Hamnfestivalen när en man utsatte dem för sexuellt ofredande.Mannen som är i 30-årsåldern tog tjejerna mellan benen och vittne finns till händelsen. Efter förhör anhölls mannen.

– Han sitter ännu anhållen, bekräftarJan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Natten mot lördagen grep polisen ytterligare två män misstänkta för sexuella ofredanden mot kvinnor vid Hamnfestivalen i Arvika .

– En person, en man i 45-årsåldern, sitter anhållen. Han greps misstänkt för att ha tafsat på en ung 17-årig kvinna, säger Jan-Åke Sjöström.

– Den andre mannenär hörd och släppt. Det är en man i 25-årsåldern som är misstänkt för att ha tafsat på tre unga kvinnor. Han omhändertogs för fylleri och släpptes när han hade nyktrat till.

ANNONS

Under 2016 har polisen brottats med en problematik kring sexuella ofredanden, trakasserieroch våldtäkter vid festivaler runt om i landet.

ANNONS