Tre lastbilar i krock på väg 40 i Bollebygd

Tre lastbilar har kolliderat på väg 40 mellan Bollebygd och Borås. Trafiken stod helt still under stora delar av torsdagskvällen.

ANNONS
|

Strax före klockan 17.30 kom larmet om olyckan, som inträffade i höjd med Olsfors i Bollebygds kommun.

De initiala uppgifterna som kom in till SOS Alarm gjorde gällande att två lastbilar kolliderat. Senare uppger räddningstjänsten att det rör sig om ytterligare ett fordon.

– Det är tre lastbilar som är inblandade, och chaufförerna är ute ur fordonen nu, säger Fredrik Lovén vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Två av lastbilarna hamnade i diket, och en körde in i mitträcket. Enligt polisen är väglaget mycket halt på vägen där olyckan inträffade.

Det rådde under kvällen totalstopp i trafiken vid platsen.

– Vår prognos är att det kommer fortsätta så i minst en timme, sade Fredrik Lovén vid 17.45-tiden på torsdagen.

ANNONS

Vid 20-tiden meddelar dock polisen att trafiken fortfarande står stilla i riktning mot Borås, och att bärgningsarbetet väntas ta flera timmar. Man kommer nu dirigera om trafiken, vilket troligtvis medför påverkan på trafiken i riktning mot Göteborg.

Enligt polisen ska ingen ha skadats allvarligt i olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS