Tre gripna efter polisjakt – vittne hyllas för sin insats

Tre personer sitter i polisförvar misstänkta för en rad brott i Trollhättan på måndagskvällen. De kunde gripas efter att ett vittne uppfattat dem som misstänkta och larmat polis.
– Det var väldigt förståndigt, säger Ulla Brehm vid polisen.

ANNONS
|

Klockan var kring 20.30 när en person ringde polisen från Trollhättan. Inringaren hade sett ett antal personer i ett fordon och fick intrycket av att personerna höll på att reka.

– Han tyckte det såg misstänkt ut och ringde oss. Det var väldigt förståndigt, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

En patrull åkte till platsen och möter då det misstänkta fordonet som är på väg från platsen. Fordonet visar sig vara stulet och polisen signalerar till dem att stanna. Det vill inte de misstänkta och polisen följer och får till slut stopp på dem. Tre personer är nu gripna och föraren misstänks bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel – fordonsstölden med andra ord – och för drograttfylleri.

ANNONS

– Nu kommer det att hållas förhör och för den eller de som misstänks för narkotikapåverkan väntar provtagning, säger Brehm.

ANNONS