Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Trafikverket: Morgontågen ska gå som vanligt

Efter ett strömavbrott på Västtågen mellan Ytterby och Kode ställdes samtliga tåg in mellan Göteborg och Strömstad under onsdagskvällen. Bussar ersatte sträckan och felet var strax innan midnatt fortfarande inte åtgärdat. - Tågen är inställda resten av dygnet, men felet ska vara åtgärdat till morgontrafiken på torsdag, säger Mikael Johansson presskommunikatör på Trafikverket.

Samtidigt som ett åskoväder drog in på västkusten meddelade Trafikverket ett strömavbrott på sträckan Strömstad - Göteborg, som gjorde att samtliga tåg fick ställas in från onsdag eftermiddag. 
- Flera fel verkar ha orsakat strömavbrottet någonstans mellan Kode och Ytterby. Det handlade inte om något som går att åtgärda snabbt som till exempel ett nedfallet träd som dragit omkull en ledning, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Ett tåg med passagerare blev också fast mellan stationerna i Ytterby och Kode, men kunde evakueras med hjälp av Trafikverkets utsända. Även Västtrafik skriver om trafikstoppen mellan Strömstad och Göteborg på sin hemsida, där alla kvällens avgångar listades som inställda. 
"Inga tåg kan köra mellan Göteborg och Stenungund och omvänt på grund av strömlös sträcka. Räkna också med inställda och försenade tåg mellan Stenungsund och Strömstad och omvänt."

Under kvällen kom besked om att tågtrafiken ställs in på sträckan för resten av dygnet och att bussar ersätter på sträckan. Enligt Trafikverket räknar man med att felet ska vara åtgärdat tills morgontrafiken drar igång under torsdagen.
- Felet ska vara åtgärdat tills imorgon bitti, säger Mikael Johansson presskommunikatör på Trafikverket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.