Trafikolycka på E6 – flera bilar inblandade

Flera olyckor har inträffat på E6:an under fredagsmorgonen. Räddningstjänsten har varit på fyra olycksplatser i Ljungskile-trakten och två i Stenungsund. Tre personer har förts med ambulans till sjukhus från en av olyckorna, varav två med allvarliga skador, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var vid halv sju-tiden under fredagsmorgonen som larmet om den första olyckan kom till SOS alarm.

– Det har varit en minst sagt intensiv morgon. Vi är på tre olika olycksplatser just nu och har varit på en tidigare som är avslutad. E6 är avstängd i både norr- och södergående led vid Ljungskile, säger Mikael Gard, resursbefäl vid räddningstjänstens ledningscentral i Trollhättan.

Flera till sjukhus

Enligt räddningstjänsten började olyckskaoset med två olyckor som skett tätt inpå varandra. Den första gäller två personbilar som kolliderat vid Ljungskile. Där har tre personer har förts till sjukhus, två med allvarliga skador, och en med lindriga skador enligt polisen.

ANNONS

– Det är jättehalt på platsen, säger Peter Gustafsson, inre befäl räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Räddningsarbetet beräknas ta en bra stund.

Ytterligare en olycka inträffade i höjd med Stenungsund. Även denna ska vara i södergående riktning.

– Vi har varit på två olyckor strax norr om Ödsmålsbron, i båda fallen är det bilister som halkat in i mitträcket och kört av vägen. Det ska inte vara några personskador i någon av de vi varit på, säger Anders Svensson, insatsledare på räddningstjänsten Södra Bohuslän.

E6 stängdes av helt under räddningsarbetet.

Fler olyckor

Strax efter klockan 07.30 skedde ytterligare en olycka med två bilar på E6 vid Lyckornamotet. En person har avförts med ambulans, med okänt skadeläge.

Klockan 08.11, larmades ambulans och räddningstjänst till ännu en olycka i Ljungskile. Enligt larmet till SOS ska en bil snurrat runt och hamnat i diket.

Ingen person behövde föras till sjukhus

Saltbilar inkallade

Enligt Trafikverket beror halkan på ett plötsligt väderomslag.

– Vädret skiftade väldigt fort på morgonen och det gjorde att det blev väldigt halt i området kring Ödsmål och Ljungskile, säger Claes Hedberg, vägtrafikledare på Trafikverket.

Saltbilar har skickats ut till platsen och först vid 09-tiden meddelade Trafikverket att vägen öppnats för trafik, dock med begränsad framkomlighet.

ANNONS
ANNONS