Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En personbil har kört in i ett mitträcke på E20 strax utanför Vara. Polis och ambulans kallades snabbt till platsen. Arkivbild: TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Trafikolycka på E20 - stor trafikpåverkan

En personbil har kört in i ett mitträcke på E20 strax utanför Vara. Polis och ambulans kallades snabbt till platsen. - Det var inte så allvarligt som det lät från början och ingen är fysiskt skadad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Strax efter klockan 12 inträffade en olycka på den tungt trafikerade E20 i Vara kommun i höjd med Jung.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– En person har kört in i vajerräcket när den väjt för en buss. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen, säger en talesperson för polisen.

Olyckan innebar stor trafikpåverkan på platsen och Trafikverkar kallades snabbt in för att åtgärda det trasiga mitträcket. Enligt Trafikverket ska föraren i bilen ha väjt för en buss, men bussen ska alltså inte vara inblandad i själva olyckan. Ett vittne som passerade precis bakom bilen som körde in i räcket berättar om olyckan.

- Det var precis när vägen gick från två filer till en fil. De måste ha missbedömt att det inte var tvåfiligt längre eftersom de körde rakt in i mitträcket. Bussen var aldrig över i vår vägbana och jag körde förbi som tredje bil efter olyckan så jag såg vad som hände, berättar vittnet för Göteborgs-Posten.

Stor utryckning

För räddningstjänsten i Västra Skaraborg innebar olyckan en stor utryckning. 

– Jag vet inte så mycket, vi har skickat en insatsledare, sjukvårdsgrupp och fyra ambulanser till platsen. Men jag känner inte till skadeläget, det är oklart hur det har gått till, säger Tomas Haage, styrkeledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Enligt SOS Alarm fanns det initialt uppgifter om att tre personer skulle sitta kvar i personbilen, dock ej fastklämda. 

– Det fanns tidigare uppgifter om att det var tre personer kvar i ett fordon, men ingen skulle vara fastklämd. Vi skickade fyra ambulanser, men två har redan vänt hem, säger larm- och ledningsoperatör vid SOS Alarm. 

När polisens patrull på platsen hunnit rapportera visade det sig att inga personer skadats fysiskt i olyckan.
- Personerna i bilen blev chockade av olyckan, men ingen är skadad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 13.30-tiden flöt trafiken åter förbi olycksplatsen, även om ett körfält fortfarande var avspärrat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.