Trål hittad vid trolig haveriplats

ANNONS
|

Det var under natten till torsdag som en yrkesfiskare och hans räktrålare försvann utanför Sydkoster. Fiskaren, vars trålare hör hemma på Resö söder om Strömstad, åkte ut vid midnatt och skulle kommit hem på torsdag förmiddag.

Sjö- och flygräddningen har letat hela eftermiddagen och sökt av ett tio gånger tio distansminuter stort område, från Havstenssund upp till norska gränsen, utan att hitta fiskaren.

- Vi är ute med båtar, helikoptrar och kustbevakningsflyg. Plus flera lokala fiskebåtar. Alla känner ju varandra, säger Christel Englund, biträdande räddningsledare på sjö- och flygräddningen.

På torsdagseftermiddagen hade man sannolikt hittat haveriplatsen – utanför Sydkoster. Havsdjupet där är 80 meter.

ANNONS

- Fiskebåtar har draggat och fått upp vad man tror är fiskeredskap från båten, alltså trål. Och vajrarna pekade nedåt. Men det är inte bekräftat att det är just den båten. Planen nu är att få dit en undervattenskamera. Det är för djupt för att dyka ned, säger Peder Halling på Sjöräddningen till gp.se vid 21-tiden på torsdagen.

Helikoptrarna och kustbevakningsflyget hade då lämnat området medan sökningen nu sker från räddningsbåtar och fiskebåtar.

- Från vår sida så fortsätter vi söka efter en person i vattnet, säger Peder Halling.

Strax före midnatt avbröts sökningarna och alla båtar återvände in till hamn. Sjöräddningen,bedömde då att det inte gick att hitta mannen på havsytan.

Ärendet lämnas nu över till polisen som fortsätter arbetet under fredagen. Då kommer en kamera sannolikt att skickas ned vid haveriplatsen.

ANNONS