Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Totalstopp på E6 – lastbil har vält

En lastbil välte under morgonen på E6 vid avfarten till Varberg. Olyckan orsakade ett totalstopp i trafiken i det norrgående körfältet. Prognosen är att vägen i norrgående riktning kommer att vara avstängd till klockan 16.00. Bärgare är på plats.

Strax efter 07-tiden på torsdagsmorgonen välte en lastbil på E6:an i höjd med Varberg. Fordonet ligger nu över vägbanan och blockerar all trafik norrut.

– Den ligger på vägen och vi har stängt av norrgående riktning, säger Peter Stened på Räddningstjänsten.

Bärgningsarbetet är komplicerat och prognosen är att det kommer att ta minst en halvtimme till innan man lyckas forsla bort lastbilen. Peter Stened säger att trafikanter på väg norrut får räkna med långa köer.

Avstängd till i eftermiddag

– Prognosen nu är att vägen i norrgående riktning kommer att vara avstängd till klockan 16.00 och att avfart 54 till 55 är avstängd, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Enligt Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket är de på plats och leder om trafiken till andra vägar. Detta medan bärgningen av lastbilen pågår.

Föraren ska ha klarat sig utan allvarliga skador men klagar på smärtor i benet. Enligt polisen är han misstänkt för drograttfylleri, och medtagen för provtagning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.