Totalstopp på E6 – lastbil har vält

En lastbil välte under morgonen på E6 vid avfarten till Varberg. Olyckan orsakade ett totalstopp i trafiken i det norrgående körfältet. Prognosen är att vägen i norrgående riktning kommer att vara avstängd till klockan 16.00. Bärgare är på plats.

ANNONS
|

Strax efter 07-tiden på torsdagsmorgonen välte en lastbil på E6:an i höjd med Varberg. Fordonet ligger nu över vägbanan och blockerar all trafik norrut.

– Den ligger på vägen och vi har stängt av norrgående riktning, säger Peter Stened på Räddningstjänsten.

Bärgningsarbetet är komplicerat och prognosen är att det kommer att ta minst en halvtimme till innan man lyckas forsla bort lastbilen. Peter Stened säger att trafikanter på väg norrut får räkna med långa köer.

Avstängd till i eftermiddag

– Prognosen nu är att vägen i norrgående riktning kommer att vara avstängd till klockan 16.00 och att avfart 54 till 55 är avstängd, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

ANNONS

Enligt Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket är de på plats och leder om trafiken till andra vägar. Detta medan bärgningen av lastbilen pågår.

Föraren ska ha klarat sig utan allvarliga skador men klagar på smärtor i benet. Enligt polisen är han misstänkt för drograttfylleri, och medtagen för provtagning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS