Tony Edebjörk leder Mopperock i Hällesåker.
Tony Edebjörk leder Mopperock i Hällesåker.

Tony ska rocka fett i sommar

ANNONS
|

Minifestivalen får den lilla orten en mil öster om Lindome att leva upp. Den startade år 2000. Men sedan 2008 har arrangemanget legat vilande. Nu återuppstår Mopperock i Hällesåker.

– Jag har under tiden arbetat som scenchef för bland andra Europe, Hardcore superstars och Ace of base, säger Tony Edebjörk.

Uppkomsten till evenemanget var en årlig mopedtävling som hölls i Hällesåker. Deltagarna körde moppe i tre timmar, en slinga på cirka två kilometer. Den som körde flest varv vann.

– Efter det behövdes en fest och det var på det sättet Mopperock tillkom. Egentligen är det mer ett sätt att få umgås med sina vänner och göra det på ett väldigt roligt sätt.

ANNONS

Någon mopedtävling lär det inte bli i år.

– Det var mest gamla gubbar som körde. Nu verkar det inte finnas något intresse för en sån tävling. Men namnet består, säger Tony Edebjörk.

Festivalen brukar locka mycket folk. Mest från Hällesåker, men ryktet spred sig och besökare vällde in från fler orter i väst.

– Hur det blir med besöksantalet i år vet jag inte. Det är ju lite spännande när vi inte har kört på fem år, men förhoppningen är så klart att det ska komma mycket folk. Jag tror och hoppas att folk från Mölndal och Lindome kommer, säger Tony Edebjörk.

Han är själv med och spelar i Göteborgsbandet Jävlaranamma, som brukar dra fulla hus där de spelar.

– Vi kommer att spela på Mopperock, men vilken uppsättning det blir vet jag inte. Jag spelar inget speciellt instrument utan hoppar in där det finns plats. Jävlaranamma drar alltid många, men om vi spelar på ett lite annorlunda ställe kommer oftast de 200 mest trogna.

Mopperock hålls lördagen den 20 juli på Hällesåker Folkets park. Exakt vilka band som spelar i övrigt är oklart.

– Det brukar bli fyra, fem stycken. Men vilka är faktiskt hemligt, det brukar vara mina kompisar. Jag försöker inte locka dit folk med hjälp av vilka band som spelar.

ANNONS

Kan du locka dit Europe?

– Haha, det hade ju varit underbart, men det kommer inte att ske, säger Tony Edebjörk.

ANNONS