Tonåring dog i olycka på tågspår

ANNONS
|

Pojken tog sig av okänd anledning strax före klockan tre på morgonen upp på ett stillastående godståg vid resecentrum i centrala Falköping. Han kom då i kontakt med en högspänningsledning och fick 16000 volt i sig och blev liggande livlös på godsvagnens tak.

Kamrater till 19-åringen larmade polisen. Efter att högspänningsströmmen slagits av kunde läkare på plats konstatera att mannen var död.

Det var ingen som kunde ingripa förrän strömmen var avstängd.

- Man måste först säkra området och bryta strömmen. Man måste vara helt säker på att strömmen är bruten. Även om man är någon meter eller två ifrån ledningen så kan det bli en ljusbåge och man kan få ström i sig. Det är oerhört farligt att vara i närheten av ledningen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

ANNONS

19-åringen är hemmahörande i Falköping och de anhöriga har underrättats.

Olyckan i Falköping är den andra på kort tid i Västsverige när ungdomar skadas eller omkommer i när de kommer i kontakt med högspänningsledningar.

Den 14 juni fick en 15-årig flicka i Vänersborg allvarliga brännskador när hon fick en kraftig elstöt i sig när hon tillsammans med en kamrat klättrade upp på en tågbro.

Flickan stötte emot högspänningsledningen över bron och fick 16 000 volt genom kroppen. Hon föll sedan ned i ett vattendrag.

Kamraten hoppade efter för att rädda henne och de båda fick senare hjälp av räddningstjänsten att komma iland.

Flickan fick 80-procentiga brännskador och vårdades vid brännskadekliniken på Universitetssjukhuset i Linköping.

ANNONS