Pojken misstänks nu även för ett sexuellt ofredande.
Pojken misstänks nu även för ett sexuellt ofredande. Bild: Erik Zienau

Tonåring begärs häktad för grov våldtäkt i Dals-Ed

Den äldre kvinnan befann sig i sitt eget hem när hon överfölls och utsattes för en grov våldtäkt. En 16-årig pojke misstänktes snart för brottet och nu har åklagaren begärt att han häktas. Samtidigt framkommer att pojken även misstänks för sexuellt ofredande mot en annan äldre kvinna.
– Han har varit väldigt tydlig med att han inte är inblandad i detta, säger pojkens advokat Peter Ekelund.

ANNONS
|

I torsdags utsattes en äldre kvinna i Dals-Ed för en grov våldtäkt i sitt eget hem. Kort därefter greps en 16-årig pojke misstänkt för brottet.

Nu har 16-åringen begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande. Misstankegraden är den högre på skalan.

Enligt Aftonbladet gäller det sexuella ofredandet en annan kvinna som pojken först ska ha försökt ta sig in hos.

– Jag går inte in på detaljer men vi har konstaterat att han även är misstänkt för sexuellt ofredande mot en annan äldre kvinna i ett tidigare skede, säger Daniel Edsbagge till tidningen.

ANNONS

Pojken nekar till brott

16-åringens advokat Peter Ekelund vill i nuläget inte gå in på några detaljer kring utredningen, men uppger att pojken nekar till brottet.

– Han har varit väldigt tydlig med att han inte är inblandad i detta.

Den våldtagna kvinnan fick föras till sjukhus efter övergreppet.

– Hon är skärrad och har eventuellt skadat sig vid fallet. Hon är inlagd på sjukhus och får förhoppningsvis vården hon behöver, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst, då.

I morgon, tisdag, fattas beslut om huruvida 16-åringen ska häktas eller inte.

GP har sökt Daniel Edsbagge.

LÄS MER:Äldre kvinna överfallen och våldtagen i Dals-Ed

LÄS MER:Tonåring begärs häktad för grov våldtäkt i Dals-Ed

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS