Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Tom & Jerry-figurerna borta från kexpaketen

De klassiska Tom & Jerry-figurerna är numera ett minne blott i kexpaketen. Anledningen är miljöskäl. – Det är säkert både barn och vuxna som kommer att sakna figurerna men vi tänker längre än så, säger Stina Petrini på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

 

 

I decennier har plastfigurerna packats ner i kexpaketen som tillverkas under varumärket Göteborgs Kex vid fabriken i Kungälv utanför Göteborg. 

Under våren slutade dock Orkla Confectionery & Snacks Sverige, som tillverkar kexen, att packa ner Tom & Jerry-figurerna i kexpaketen. 

– Paketen som kommer ut i butikerna nu har inga plastfigurer. I övrigt är det ingen skillnad på paketen eller kexen, säger kommunikationschefen Stina Petrini. 

Anledningen till att figurerna har tagits bort är enligt Petrini att Orkla vill minska sitt miljöavtryck. 

– Det är säkert både barn och vuxna som kommer att sakna figurerna, men vi tänker längre än så och vill tänka på kommande generationer som växer upp, säger kommunikationschefen. 

Sparar 2 400 kilo plast 

Genom att ta bort figurerna uppskattar företaget att man kommer att spara in på användandet av 2 400 kilo plast varje år. 

– Figurerna fyller ingen funktion för själva produkten och det här en del i vårt arbete för att minska vårt miljöavtryck, säger Stina Petrini. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.