Tjuvar försökte stoppa väktare med brandsläckare

När väktaren tog upp biljakten på de misstänkta inbrottstjuvarna sprutade de ut skum från en brandsläckare och kastade saker från bilen för att stoppa henne. Det gick sådär. En stund senare kunde tre personer gripas.

ANNONS

Händelsen inträffade strax efter fyra på onsdagsmorgonen i Svenljunga efter en misstänkt inbrottsstöld.

Väktaren befarade att tre personer i en bil hade gjort inbrott hos en motorfirma på orten. Hon larmade polisen samtidigt som hon tog upp jakten med sin egen bil.

För att göra det svårt för väktaren började de misstänkta gärningsmännen kasta ut saker från bilen, bland annat en färgbehållare, och sedan skum från en brandsläckare.

Strax norr om Östra Frölunda stannade plötsligt bilen och samtliga personer och sprang från platsen.

– Tack vare väktaren lyckades vi få tag på de misstänkta med hjälp av hundpatrull, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

ANNONS

Bilen tas i beslag då den misstänks vara stulen. Tidigt på onsdagsmorgonen var det oklart om de varit inne i bilfirman i Svenljunga.

Två av dem kan även misstänkas för narkotikabrott då de visar tecken på drogpåverkan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS