Fritt fram för husbilar att parkera på allmänna parkeringsplats i Tjörns kommun.
Fritt fram för husbilar att parkera på allmänna parkeringsplats i Tjörns kommun.

Tjörn backar om generellt husbilsförbud

Tjörn backar om campingförbud för husbilar på allmänna platser i kommunen.

ANNONS
|

I ett förslag till revidering av den lokala ordningsstadgan föreslogs att villkoren för camping skulle skärpas. Från att det varit tillåtet för husbilar att ställa sig på allmänna platser så förslog arbetsutskottet att det skulle råda ett generellt campingförbud i hela kommunen.

Förslaget togs fram efter att det funnits synpunkter på hur husbilar ställt sig på allmänna parkeringsplatser och tagit upp flera rutor med sina stolar och bord.

– Vi hade fått in en del klagomål, säger Martin Johansen, (L), kommunstyrelsens och arbetsutskottets ordförande.

Kommunen har även fått ta emot synpunkter från husbilsägare som, när de förstått att ett campingförbud varit på gång, hört av sig och sagt att de tänker bojkotta Tjörn som turistkommun.

ANNONS

– Vi har tagit till oss de synpunkter som kommit in, även från vår egen turismverksamhet och kultur- och fritidsnämnd som hade en del tankar. Det är flera faktorer som spelat in när vi nu tar bort skrivelsen om totalförbud, säger Martin Johanson.

Förslaget, som var uppe på kommunstyrelsens bord i början av oktober, återremitterades till arbetsutskottet som nu skrivit in att sedvanliga parkeringsregler gäller för uppställning av husbilar.

– Efter att ha haft diskussioner med oppositionen har vi kommit fram till att det är att gå för långt med ett generellt förbud, säger Martin Johansen.

I förra veckan godkände kommunstyrelsen de reviderade ordningsstadgarna. Nu ska ärendet slutligen klubbas av kommunfullmäktige.

ANNONS