Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tipp-kort funkar bra

18 000 återvinningskort har lämnats ut sedan nyår. Det nya systemet med passerkort till Kikåstippen i Mölndal har funkat bra. Men man kan fortfarande komma in utan kort - för vissa typer av avfall.
Av Mölndals 26 000 hushåll har 18 000 nu skaffat sig de nya magnetkorten som berättigar till mellan sex och tolv gratisbesök på återvinningscentralen i Kikås. Tolv besök gäller för villaägare, sex för dem som bor i flerfamiljshus eftersom de genererar mindre avfall än villaägare. Hälften av korten har gått till villaägare och hälften till boende i flerfamiljshus.
Enligt Anna Lanne-Davidson, renhållningschef i Mölndal, har allting funkat bra och folk verkar vara nöjda.
- Vi har inga köer längre, och det är ju bra. Initialt var ju en del upprörda över det nya systemet innan de förstod hur det fungerade, men nu får vi bara positiv respons.
Det hon lagt märke till är att fler sparar på sina besök, vilket ju också var en av tankarna bakom systemet, att av miljöskäl inte åka till tippen så ofta. Samtidigt slängs det mer återvinningsmaterial på det 20-talet återvinningsstationer som finns i kommunen, vilket är bra. Men folk slänger också mer skräp där - vilket är mindre bra.
Det många inte vet är att man fortfarande kan komma in på Kikås utan att använda sitt magnetkort. Anna Lanne-Davidson poängterar att det endast gäller om man ska slänga återvinningsmaterial, elektronik, farligt avfall och vitvaror. För allt annat skräp måste man använda kortet.