Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tio bränder i trappuppgångar

Flera trappuppgångar i centrala Falköping eldhärjades under torsdagskvällen. Bränderna misstänks vara anlagda.

Under torsdagskvällen inträffade mellan tio och femton bränder i flera trapphus på en gata i Falköping. På samma gata sköts en man i underlivet på tisdagen. I flera av husen är det anslagstavlor som eldats upp men de har varit förhållandevis små bränder som inte har spridit sig.

– Det verkar ha varit någon som sprungit runt och tänt på, säger Perry Malmborg, inre befäl på räddningstjänsten i mellersta Skaraborg, till Falköpingstidningen.

Polisen är övertygad om att bränderna är anlagda.

– Det är med största sannolikhet anlagt med tanke på att det har börjat att brinna på så många ställen samtidigt. Jag har fått uppgift om att det rör sig om 10-15 trappuppgångar som brunnit, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.
 

Boende oroliga

En boende berättar för Falköpingstidningen att hans granne fick ett brinnande papper inkastat genom sitt brevinkast. De kände röklukt och kunde snabbt släcka elden själva. Två yngre personer sågs springa från platsen.

För omkring två veckor sen ska också en barnvagn som stod i en källare ha brunnit.

Det är inte bara bränder som skakat Falköpingsgatan under den senaste tiden. På tisdagskvällen sköts en man i 25-årsåldern med flera skott i underlivet.

Polisen ser dock ingen koppling mellan händelserna.

LÄS MER: Skjuten man har vaknat upp

Barnfamiljer som bor på gatan uppges vara oroliga efter skottlossningen och bränderna.

– Jag har bott i Falköping i fyra år och det är första gången det inträffar en skottlossning och att det brinner på det här sättet. Det har jag inte upplevt tidigare. Jag undrar vad som sker i samhället, säger Hassan Boodaaye till Falköpingstidningen.

I nuläget finns ingen misstänkt men polisen har flera vittnen som ska höras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.