Tillståndet för 4-åringen fortsatt allvarligt

ANNONS
|

Det var i torsdags som pojken hittades livlös i landningsbassängen nedanför vattenrutschbanan på Åbybadet. Händelsen har polisanmälts och polisen jobbar med att reda ut vad som egentligen hände.

Under skolloven är antal besökare större än det brukar vara på Åbybadet. Torsdagen var inget undantag. Trycket var stundtals så stort att de fick stänga insläppet ett par gånger för att hålla besöksantalet på en lämplig nivå.

– Några hundra personer var inne i badet samtidigt, uppger Johan Bjerklunden, hetschef på Åbybadet, som säger att badet var bemannat med sex livräddningsutbildade personer, varav två tjänstgjorde i receptionen. Det är den normala bemanningen.

ANNONS

Hur reglerar ni antal besökare?

– Vi har en elektronisk karta över skåpen där folk lägger in sina kläder. När alla är upptagna stoppar vi gästerna i kassan.

Men om flera personer lägger in sina saker i samma skåp blir det ju väldigt mycket folk?

– Ser vi att det är för mycket folk i badet så stänger vi kassan.

Ni räknar inte antal personer som går in?

– Nej.

Bilden av vad som egentligen hände på badet går isär. Johan Bjerklund menar att någon anhörig redan var i vattnet och försökte få upp pojken när badvakten kom dit.

När GP talar med mamman ger hon en annan version. Enligt henne hoppade badvakten i vattnet, men kom upp igen utan pojken. Han skall då ha sprungit iväg för att hämta hjälp. Hon bad då sin 17-årige son att hoppa i, som till slut fick upp sin bror.

– Det är väldigt tragiskt det som har hänt, vi får vänta på polisens utredning, säger Johan Bjerklund.

ANNONS