Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tidigare officer på Skaraborgs regemente misstänks för mord

En ex-chef på Skaraborgs regemente misstänks för mord på sin hustru. Mannen fördes till sjukhus och anhölls senare misstänkt för dråp alternativt mord. Mannen har nu häktats.

Mannen har tidigare varit officer vid Skaraborgs regemente. Han har nu begärts häktad misstänkt för mord på sin hustru, skriver Falköpings-Tidning. 

Mordet ska ha begåtts utanför Ystad under torsdagen i förra veckan.

Åklagarmyndigheten bekräftar uppgiften om att mannen häktats på sin hemsida.

Till en början kom ärendet in som ett larm till räddningstjänsten om en brand men det blev snart klart att det rörde sig om ett grovt våldsbrott, enligt polisen.

– En kvinna i 70-årsåldern har hittats död. Polisen misstänker att hon bragts om livet, säger Anna Göransson.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för mord

Polisens tekniker anlände till platsen sent på torsdagskvällen och två personer, en äldre man och en äldre kvinna, fördes till sjukhus. Läget uppgavs på torsdagskvällen vara allvarligt för mannen.

På fredagsmorgonen uppgav polisen att mannens skador inte var livshotande och att förhör med mannen skulle hållas under helgen. Polisen uppgav vidare att mannen och kvinnan var gifta samt att mannen gripits på sjukhuset misstänkt för mord alternativt dråp. Åtal ska väckas senast den 29 augusti. Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.