Terrängbrand i Vänersborg

En terrängbrand har brutit ut i Vänersborg och räddningstjänsten med sju enheter och ett flygplan är på plats för släckningsarbete.
– Viktigt att vi släcker branden innan det blir riktigt stort, säger Kristian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

ANNONS
|

Strax innan klockan 16 inkom ett larm till SOS där en inringare sett rökpelare i ett terrängområde i Vänersborg. Räddningstjänsten larmades ut till platsen med sju enheter och lokaliserade, med hjälp av ett flygplan, en brand med öppna lågor.

Enligt räddningstjänsten är den brinnande ytan uppskattningsvis 50 gånger 50 meter stor.

– Nu när det är såpass torrt ute är det viktigt att vi släcker den innan det blir riktigt stort, säger Kristian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Flygplanet ska skickas upp ytterligare en gång för att säkerställa att branden inte har spridit sig till fler ställen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS