Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sebastian Dorling känner en viss oro att tennisklubbens verksamhet troligen flyttas på grund av planerna på att bygga en tågdepå i Mölndal. Bild: Lars Aronsson

Tennishall kan rivas vid bygge av tågdepå

Det planerade bygget av en tågdepå i Sandbäck kan få stora konsekvenser för Mölndals tennisklubb. Troligen kommer anläggningen att rivas.… – Risken är stor att de får flytta på sig, säger Stefan Gustafsson (S) kommunalråd i Mölndal.

Härom veckan beslutade kommunstyrelsen att enhälligt rösta för Trafikverkets förslag om att placera en tågdepå i Mölndal. Uppställningsplatsen för tåg är tänkt att placeras i Sandbäck, nära Torrekullamotet och mellan Mölndals centrum och Kållered.
På den ytan bedriver i dag Mölndals tennisklubb sin verksamhet såväl inomhus som utomhus på totalt sju banor. Men nu talar mycket för att klubbens 600 medlemmar får flytta på sig.

Det bekräftas av Stefan Gustafsson:
– Det är inte klart och vi är inte helt säkra på att det blir så, men jag tror risken är stor att det blir så.
Sebastian Dorling arbetar som verksamhetsansvarig i Mölndals TK. Han kommer inom kort att ha ett möte med ansvariga politiker.
– Jag vet inte vad som kommer att hända, men jag antar att de håller alla möjligheter öppna, säger han till GP.
Har ni blivit informerade om planerna?
– Nej, inte alls, utan vi har läst om det i efterhand. 
Däremot har Mölndals TK inget gällande avtal för anläggningen efter 2020.
– Första kontakten vi hade om det var när två killar i kostym kom hit och sa upp vårt arrende. Det var strax före sommarlovet och kom lite som en chock för oss, säger Sebastian Dorling.
– Jag känner en viss oro för vad som ska hända. Vi är en klubb som växer snabbt och har fått in många barn i åldrarna 7-10 år. Om vi skulle stå utan hall i några månader vore det en katastrof för oss.

Från Mölndals stads sida betonar man att det finns en plan för var klubben ska bedriva sin verksamhet i framtiden. De har redan börjat se över nya alternativ där tennisanläggningen kan placeras,
– Vi har en beredskap om de blir berörda och de kommer inte att ställas på bar backe. Vi tittar på att klämma in dem någonstans och det kan finnas en möjlighet på Åby fritidscentrum, vid friidrottsarenan, berättar Stefan Gustafsson.
Sebastian Dorling är kluven inför Mölndals tennisklubb troliga flytt:
– Spontant sett är vi inte jättenöjda med vårt läge i dag. Hallen skakar varje gång som godstågen passerar. Kan vår hall ersättas med att vi flyttar till Åby eller Eklanda så ser vi positivt på det. Men om vi i till exempel hamnar Lindome skulle vi inte alls vara nöjda.