Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Taxichaufför rånades på bil och misshandlades

En taxichaufför i Borås rånades i natt på sin bil av en man som sedan försökte köra på honom. Gärningsmannen kraschade sedan bilen in i en stor sten. Han fördes till sjukhus men dog senare till följd av sina skador.

Händelsen ska ha utspelat sig i centrala Borås runt halv tre-tiden i natt. Flera personer larmade då polisen om att en taxichaufför ska ha blivit misshandlad och fått sin bil stulen. Den misstänkte, en man i 45-årsåldern, ska sedan ha kört runt vårdslöst i stan och krockat med flera föremål.

– Det visar sig också att han försökte köra på taxichauffören när denne väl var ute ur bilen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Vansinnesfärden fick sitt slut när den misstänkte mannen till slut körde på en stor sten. Han fördes till sjukhus med ambulans men dog under natten.

Mannen misstänks för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri och försök till grov misshandel. Eftersom att gärningspersonen är avliden kommer förundersökningen att läggas ner.

Den drabbade taxichauffören mår efter omständigheterna bra.

– Det är en tragisk händelse och de anhöriga är underrättade, säger Magnus Söderqvist, polisens jourhavande förundersökningsledare i Borås.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.