Taxibuss åkte in i mitträcket – en till sjukhus

Under fredagskvällen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på E6, mellan Varberg och Falkenberg. En taxibuss hade där kört in i mitträcket, och en person fick sedan föras till sjukhus för vård.

ANNONS
|

Det var klockan 23.40 som larmet om olyckan nådde räddningstjänsten. Enligt Mats Rydberg, inre befäl, befann de sig på platsen tillsammans med ambulans. Olyckan ska ha inträffat i södergående riktning i höjd med Morup.

– Vi agerar mest som buffertfordon så ingen annan krockar, det rör sig inte om något läckage eller annat vi behöver ta hand om. Vi håller totalavstängt just nu men ska öppna upp allteftersom, säger Rydberg runt klockan 23.55.

Lindriga skador

Enligt det inre befälet befann sig ingen förutom föraren i taxibussen vid tiden för olyckan. Klockan 00.25 meddelade SOS Alarm att föraren blivit avförd med ambulans till sjukhus, och runt 01.25 meddelar polisen att skadeläget bedöms vara lindrigt.

ANNONS

– Föraren är avförd till Varbergs sjukhus med lindriga skador, men hade uppgett nack- och ryggsmärta i samband med olyckan. Vi har skrivit en anmälan utan misstanke om brott, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Enligt Trafikverket råder det inte längre någon trafikpåverkan. Räddningstjänsten avslutade sin insats runt klockan 00.25.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS