Tappade båt på Uddevallabron

En båt blockerade trafiken på Uddevallabron under onsdagskvällen och fick bärgas från platsen. Trafiken stängdes tillfälligt av under bärgningsarbetet och polisen utreder nu om det kan röra sig om en potentiell båtstöld.

ANNONS
|

Det var 22-tiden som Trafikverket rapporterade att en båt upptäckts på Uddevallabron och blockerade trafiken.

– Det är en båt som trillat av ett släp och hamnat i vägrenen, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i västra Fyrbodal.

När polispatrullen kom till platsen fanns ingen båtägare i sikte. Enligt Trafikverket påverkades framkomligheten på bron då ett körfält fick stänga av. Enligt Bohusläningens fotograf på plats kunde trafiken drygt 40 minuter senare rulla förbi i ett körfält med begränsad hastighet.

Båten bärgades från platsen

Under torsdagsmorgonen har båten bärgats från platsen men vem båten tillhör är fortsatt ett mysterium. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om en båtstöld där tjuvarna sedan tappat sitt stöldgods på bron.

ANNONS

Båten har under natten tillsvidare omhändertagits av Trafikverket, enligt polis.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS