Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tankbil i dike – är lastad med naturgas

En tankbil med naturgas har kört av vägen i Lilla Edet, uppger polisen.

Vid halv 12-tiden inkom larm om att en tankbil innehållandes naturgas ska ha kört av vägen i höjd med Backamo i Lilla Edet.

– Det är en tankbil som av okänd anledning kört av vägen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst. 

Räddningstjänst och polis kallades till platsen, och det kunde konstateras att bilen inte läcker naturgas. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion var vägen inledningsvis avstängd i samband med räddningsarbetet. Trafiken ska vid 12-tiden kunna köra förbi men med begränsad framkomlighet då räddningstjänsten släpper förbi bilar växelvis. 

Räddningstjänsten meddelar strax innan klockan 13 att en bärgningsbil nu är på väg till platsen för att ta upp tankbilen efter en kontroll av skadeläget. 

– Först kommer en besikning att genomföras, och därefter beslutas om hur den här bilen ska tas om hand. Det kan bli så att lasten måste tömmas över till en annan bil innan den kan bärgas, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Södra Bohuslän. 

Ingen person har kommit till skada i samband med olyckan. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.