Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.

Tömde tankbilen i villaområde

Mitt i villaområdet börja det plötsligt stinka diesel. Flera personer blev vittnen när ägaren till en slamsugningsfirma i Borås tömde tankbilen på sin egen tomt. Nu ska åklagare utreda om utsläppet är ett miljöbrott.

Det är P4 Sjuhärad som skriver att flera privatpersoner såg hur ägaren till slamsugningsfirman tömde tankbilen på sin egen tomt för några veckor sedan. Det skedde mitt i ett villaområde i Borås.

Polisen larmades till platsen eftersom det stank diesel. Patrullen tog prover där utsläppet skett. Efter händelsen kopplades miljöpolisen i Göteborg in i fallet. Nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning mot firmans ägare.

Enligt P4 SJuhärad är det inte första gången som slamsugningsfirman misstänks för miljöbrott. Verksamheten beskrivs ha varit en följetong på kommunens miljökontor i flera år.

Kommunens miljötillsynschef Jonas Edin uppger till P4 Sjuhärad att det är svårt att komma åt miljöbrott. Han tror att det kan bli aktuellt att kommunen förbjuder firman ha verksamhet i villaområdet.

- Det hänge lite på vad polisutredningen ger. Om den ger något av substans och kanske väcks åtal och blir en fällande dom, ja då har vi mycket att gå på, säger Jonas Edin.

Ägaren till slamsugningsfirman har avböjt att kommentera misstankarna om miljöbrott, enligt P4 Sjuhärad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.