Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tågstoppet på Västra stambanan hävt

All tågtrafik mellan Göteborg och Lerum stod stilla under tre timmar på söndagen. Orsaken var en olycka som inträffat mellan Partille och Jonsered.

Strax efter klockan elva kom larm om att en olycka inträffat på spåret mellan Partille och Jonsered. Olyckan gjorde att det blev stopp i all tågtrafik mellan Göteborg och Lerum.

All tågtrafik på Västra stambanan mot Skövde och vidare mot Stockholm och omvänt även tågtrafiken mellan Falköping och Nässjö drabbades av stoppet.

Ersättningsbussar sattes in på sträckan Lerum-Göteborg och omvänt, och SJ ledde sina tåg runt den olycksdrabbade sträckan.

- Vi leder tågen mellan Stockholm och Göteborg runt via Öxnered och Herrljunga i stället, säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour. Det gör att resan blir cirka en timme längre på grund av att det är enkelspår och inte lika snabba spår som på den ordinarie sträckan.

Vid klockan två på söndagseftermiddagen kunde tågtrafiken återupptas. Enligt Trafikverket kan resenärerna räkna med fortsatta förseningar en bit in på eftermiddagen.

Strax efter klockan två kom information om att bussar fortfarande skulle ersätta pendeltågstrafiken på sträckan Lerum-Göteborg ett litet tag till, och resenärer uppmanades att räkna med längre restid än vanligt.

Även Västtrafiks störningstjänst informerade om att följdförseningar är att vänta under eftermiddagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.