Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Jon Olav, Nesvold
Arkivbild. Bild: Jon Olav, Nesvold

Tågbrand utanför Falköping orsakar förseningar

En brand i en transformator gjorde att ett persontåg fick utrymmas en bit utanför stationen i Falköping på fredagseftermiddagen. Detta ledde till stopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Skövde. Under kvällen väntas förseningar på sträckan.

Klockan 15:14 inkom ett larm om att det brinner på ett persontåg cirka en kilometer utanför Falköpings centralstation. Enligt räddningstjänsten började det brinna i en transformator på tåget.

– Det rör sig om en elbrand, säger Stefan Svensson, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten, polis och ambulans kallades till platsen, men inga personer kom till skada enligt SOS alarm. Släckningsarbetet avslutades vid 16-tiden.

– Tåget är utrymt, personerna som befann sig på tåget står på en parkering, meddelade Stefan Svensson, räddningschef i beredskap, tidigare under eftermiddagen.

Branden ledde till stopp i tågtrafiken åt båda håll mellan Herrljunga och Skövde, vilket också drabbade tåg på sträckan mellan Göteborg och Stockholm. Men vid 18-tiden öppnades återigen ett spår.

Förseningar under kvällen

SJ meddelar att det råder förseningar på sträckan mellan Göteborg och Stockholm.

– Passagerarna på det drabbade tåget sitter nu på ersättningsbussar. Det handlar om cirka 200 resenärer, säger Tobbe Lundell, tf presschef på SJ.

Det brand-drabbade tåget hade vid 18-tiden kunnat köras undan, men förseningar väntas under hela fredagskvällen.

– Den som ska ut och resa gör klokt i att kolla på vår hemsida eller i appen om vad som gäller för just sin resa, säger Tobbe Lundell, tf presschef på SJ.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.