Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tidig kusinträff. Systrarna Anna Sjömark, med sin nyfödde Elsie, och Emma Seehuusen, med sin nyfödde son som ännu inte fått något namn, blev grannar på BB. I bakgrunden de stolta papporna Johan och Daniel.Foto: Annika Karlbom

Systrarna födde barn samtidigt på BB

Systrarna Emma och Anna ligger vägg i vägg på BB på sjukhuset i Varberg. Baby-lyckan är total och de är båda omtumlade efter förlossningen som överraskande blev samma dag.

Deras pappa Jeppe Seehuusen tycker att döttrarnas nedkomst är en glad nyhet att berätta, skriver Hallands Nyheter.

– Det ska vara mycket ovanligt att två systrar föder på samma sjukhus samma dag, den personal jag har pratar med på Varbergs sjukhus kan inte komma på några, säger han till Hallands Nyheter.

Emma, som har en son sedan tidigare, var den som först berättade att hon var gravid. Då visste hennes lillasyster inte att hon själv hade en bäbis på gång.

– Det var jätteroligt att hon skulle ha barn, men jag berättade inget om min och min sambos planer. Strax efteråt förstod jag att jag var gravid och efter tre veckor berättade jag. Min syster blev förstås glad, säger Anna.

Storasyster Emma hade beräknad förlossning tre veckor före Anna.

– Jag gick över tiden. Det är lite jobbigt, men det var likadant då mitt första barn skulle födas. Till slut bestämdes att förlossningen skulle sätta igång onsdagen den 3 februari, när jag gått över tiden 15 dagar, säger hon.

Då hade lillasyster kommit ifatt. Vattnet gick redan den 2:a och efter att ha undersökts på sjukhuset på dan fick hon återkomma på kvällen. Klockan nio på onsdagsmorgonen föddes dottern Elsie.

Samtidigt hade storasyster Emma fått förlossningsrummet intill.

– Jag var inne hos Anna en sväng innan de satte igång min förlossning. Allt gick väldigt fort och det gick väldigt bra. Jag har valt Sjukhuset i Varberg eftersom det känns tryggt och att jag har släkten nära, säger Emma som bor i Torslanda.

Det kommer att bli en hel del häng i Varberg i sommar för Emma, speciellt med tanke på att syrran också kommer att bli mammaledig. Dessutom planerar allihop, Emma och Anna med familjer samt deras mamma och pappa och yngre bror, att åka på semester till Grekland i sommar.

Hur kommer bäbisarnas födelsedagar att firas de närmaste åren?

– Oj, det har vi inte hunnit diskutera än, säger Emma och skrattar.

• • •

Lite om Anna Sjömark

27 år

Född och uppväxt: Bua

Bor: Varberg

Yrke: Säljare på Mio i Varberg

Familj: Gift med Johan, nyfödde dottern Elsie samt mamma, pappa, äldre syster och yngre bror

Lite om Emma Seehuusen

29 år

Född och uppväxt: Bua

Bor: Torslanda

Yrke: Montör

Familj: Sambon Daniel, sonen Aron, 2 år, nyfödde sonen vars namn ännu inte är bestämt samt mamma, pappa, yngre syster och yngre bror