Genrebild.
Genrebild. Bild: Geir Olsen

Systembolaget i Mariestad stängt – en anställd coronasmittad

Systembolaget i Mariestad hålls stängt under tisdagen. Anledningen är att en person i personalen har bekräftats smittad av coronaviruset.
– Butiken i Mariestad hålls stängd under tisdagen till att börja med, säger pressansvariga Elina Yli-Thorvi till Mariestads-Tidningen.

ANNONS
|

Den smittade personen bekräftades smittad av viruset covid-19 under måndagskvällen – runt stängningstid för personens arbetsplats Systembolaget i Mariestad. Personen hade inte jobbat under måndagen.

Butiken hålls stängd under tisdagen och hela den tio personer stora personalstyrkan kommer att hållas i två veckors karantän, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Det är viktigt att våra medarbetare och kunder är uppmärksamma på symptom, känner de minsta symptom ska de uppsöka vård, säger Elina Yli-Thorvi.

LÄS MER:Bekräftat coronafall på Kungälvs sjukhus – personal i karantän

Smittspårning pågår och butiken kommer hållas stängd i avvaktan på sanering.

Under måndagen bekräftades över 40 nya fall av det nya coronaviruset i Sverige, varav sju fall i Västra Götaland. Totalt finns över 200 bekräftade fall av viruset i Sverige.

ANNONS

– Att vi upptäcker fler fall är väntat, då många personer som varit i drabbade områden har kommit hem från resor, sa Eva Lindhusen Lindhé, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland, i ett pressmeddelande på måndagen.

Ännu finns inga uppgifter om att någon av de smittade skulle vara allvarligt sjuk. Flera av personerna har så pass milda symtom att de inte behöver sjukhusvård. Dessa personer är istället satta i hemkarantän men hur många det handlar om har regionerna inte velat gå ut med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS