Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svampplockare vilse i skogen hela natten

Ett äldre par var ute och plockade svamp i Ulricehamnsområdet när de gick vilse. Polisen letade efter paret hela natten innan de hittades oskadda tidigt under måndagsmorgonen.
– De fördes till sjukhus för kontroll, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Det var vid klockan 21.26 under söndagskvällen som polisen fick ett samtal från ett äldre par som uppgav att de gått vilse i skogen. Mannen är i 80-årsåldern och kvinnan är i 75-årsåldern.

Paret ska ha befunnit sig i skogen i Ulricehamnsområdet för att plocka svamp när de inte hittade tillbaka.

– De uppger att de gått vilse sedan en timme tillbaka, så sedan 20-tiden hade de varit vilsna och försökt hitta tillbaka, men inte lyckats, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Polisen inledde en sökinsats och letade efter paret hela natten med både vanliga polispatruller, hundförare och helikopter.

Mobiltelefonerna tog slut på batteri

Inledningsvis kunde man spåra paret via deras mobiltelefoner. Men mannens mobiltelefon tog snabbt slut på batteri och snart även kvinnans.

– Kvinnan hade sju procent kvar av sitt batteri, men strax innan klockan 23 dog båda deras telefoner och signalen dog, säger Thomas Fuxborg.

Sökandet försvårades då polisen inte hade någon positionering på personerna.

Först vid 05-tiden under måndagsmorgonen hittades paret. De ska vara oskadda men nedkylda och fördes till sjukhus för kontroll.

– De var nedkylda, men oskadda. De hade rört sig under natten. Men de gick vilse vid 20-tiden så det är ju nio timmar de var borta, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.