Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Styckat lik hittat utanför Strömstad

En styckad kropp har hittats i ett paket på 14 meters djup i vattnet utanför Strömstad.

Det var på lördagskvällen som en dykare hittade ett paket i vattnet vid Saltö, utanför Strömstad. Paketet låg enligt polisen en "bra bit ut" i vattnet, och på 14 meters djup.

– Det var en privatdykare som gjorde ett fynd och tyckte att det såg konstigt ut. Räddningstjänst och kustbevakning kallades till platsen och räddningstjänstens dykare plockade upp paketet. Eftersom de inte ansåg att man kunde utesluta brott fördes det till bårhuset i Uddevalla, och tidigt på måndagen undersöktes det. Man kunde då konstatera att det var en styckad kropp i paketet, säger kriminalkommissarien Thord Haraldsson på länskriminalpolisen.

Än så länge har polisen inte lyckats fastställa om det är en man eller kvinna, eller personens ålder. Det går inte heller att säga hur länge kroppsdelarna har legat i vattnet.

Polisen är fåordig om hur paketet såg ut.

– Men det var välgjort, så att det inte skulle flyta upp.

Har ni någon aning om vem det här kan vara?

– Vi har saknade personer, men nu har vi startat en ny mordutredning och jobbar förutsättningslöst. Det här är bara tre kilometer från norska gränsen, så vi får också titta på norska saknade personer. Men det är för tidigt att säga än så länge, säger Thord Haraldsson.

Hur går ni vidare nu?

– Vi har varit ute med kustbevakningen i området för att leta eventuella fynd. Vi kommer också att gå ut och knacka dörr på öarna utanför Strömstad i kväll för att få tips. Under tiden jobbar teknikerna med de fynd de hittat i paketet. Sedan kommer det att göras en rättmedicinsk undersökning i Göteborg på onsdag, den hoppas vi ska kunna bringa klarhet i vissa saker. Givetvis vill vi också att folk hör av sig om de har sett något, det kan ju till exempel ha varit någon båt inblandad här.